San Francisco aanraders als local!

Na een jaar in San Francisco, Californië te hebben gewoond, voel ik mij een local in de stad. In deze blog staan wat mij betreft dé dingen die je niet mag missen als je naar San Francisco op vakantie gaat! Ik heb gemerkt dat niet alles in de Lonely Planet echt de moeite waard is en dat sommige dingen juist worden vergeten, dus vandaar hier, mijn must-sees in San Francisco!

MISSION DOLORES PARK


"The Mission" is een Mexicaanse wijk in de stad. Je kunt er echt super lekker Mexicaans eten (burrito's, taco's...) en er zijn veel mooie muurschilderingen. Mijn absolute favoriete plek om te picknicken is het park in The Mission: Het Dolores Park. Er hangt een heerlijk sfeertje, er worden verjaardagen gevierd, je ziet de leukste hondjes, mensen zijn aan het sporten... Als je een beetje omhoog loopt, heb je super mooi uitzicht over de stad! Tip: voor de echte experience ga je hier naar toe in het weekend/met mooi weer.

LANDS END & COASTAL TRAIL
Deze hike mag je wat mij betreft echt niet missen. Je begint bij Lands End, en loopt via de Lands End Trail en Coastal Trail, richting de Golden Gate Bridge. Iedere 200 meter heb je weer een nieuw uitzichtpunt op de GGB. Je eindigt bij Baker Beach, zo mooi!!

ALCATRAZ


Je zou misschien denken dat dit te dure touristische afzetterij is, maar ik vond Alcatraz echt zo leuk en zeker de moeite waard! Je gaat met de boot naar de gevangenis toe, wat een mooi uitzicht op de stad en de Golden Gate Bridge geeft. Eenmaal aangekomen op het eiland, zit de audio-tour bij de prijs in. Terwijl je door de gevangenis wordt geleid, krijg je door de echte bewakers (!!) te horen hoe het er daadwerkelijk aan toe ging. Ze maken het zelfs een beetje spannend door alle geluidseffecten. Veel mensen raden het aan om de "nighttour" te boeken, omdat het dan echt eng kan zijn, maar boek dan wel een aantal weken van tevoren!

GOLDEN GATE BRIDGE (GGB)

Voor de beste ervaring huur je een fiets en ga je over de GGB, naar het uitzichtpunt, Battery Spencer (zie foto) op de berg. Vervolgens fiets je door naar Sausolito, waar je de ferry neemt weer terug naar de stad. Op de brug is het goed geregeld, want de fietsers gaan rechts van de autoweg en de wandelaars blijven rechts. Sausolito is een schattig havenplaatsje en is leuk voor een hapje en een drankje, maar niet voor een hele dag.

CRISSY FIELD, GOLDEN GATE PARK , KEZAR & POLO FIELD

Voor hardlopen is San Francisco echt ideaal! Mijn favoriete plek is Crissy Field, waar je onverhard ongeveer 2 kilometer vlak kunt lopen, met uitzicht op de Golden Gate Bridge en aan de andere kant de downtown skyline. Daarnaast is het Golden Gate Park perfect voor duurlopen, maar vergis je niet in de heuvels! Als je naar het strand, Ocean Beach, en weer terug loopt, ben je ongeveer 13 kilometer verder. Middenin het GGP is het Polo Field, wat vroeger een paardenrenbaan was, maar nu een perfecte onverharde hardloopbaan van precies 1200m! Kezar Stadium is de baan in het Golden Gate Park en is altijd open voor iedereen!

FERRY BUILDING
Dit lichtblauwe gebouw is nu één grote food/markthal! Echt heel leuk om door heen te lopen. Kom vooral op zaterdag vanaf de ochtend tot 13:00, want dan is er een mega farmers market buiten, inclusief foodtrucks, waar je van alles kunt proeven en kopen.

PIER 39
Dit is super toeristisch, maar wat mij betreft toch iets wat je echt gezien moet hebben (maar dan gewoon voor één keertje). Tijdens het jaar dat ik in SF verbleef, ben ik 2 keer langs de zeeleeuwen geweest. Die beesten zitten er iedere dag. Het is echt heel grappig hoe ze over elkaar bewegen en al die geluiden die ze maken. Op deze pier zitten ook nog veel leuke winkeltjes (zoals een winkel compleet voor linkshandige mensen), maar helaas wel erg toeristisch...