Help! Ik heb mijn eerste autorijles!

July 11, 2017

 

Laatst had ik mijn eerste autorijles. Stiekem is het toch wel spannend! De allereerste keer achter het stuur. Word ik Max Verstappen 2.0? Heb ik wel een aardig iemand naast me zitten? Hoe werkt alles in hemelsnaam? Deze tips zou ik geven na mijn eerste rijles, aan iemand die op het punt staat om zijn

rij-ontgroening te begaan:

 

1) Verwacht niet te veel 

 

Niemand kan in één keer autorijden. Echt niet. Zelfs de enige echte Max Verstappen niet. Verwacht dus ook niet dat je gelijk alles goed doet. Gemiddeld heeft iemand 35 á 40 lessen nodig. Het duurt gewoon een tijdje voordat autorijden in je systeem zit en je alles onder de knie hebt. No hurry!

 

2) Zie het als iets leuks

 

Je gaat iets nieuws leren! Iets waar je waarschijnlijk je hele leven plezier van gaat hebben. Als je uiteindelijk je rijbewijs in handen hebt, heb je ook veel meer vrijheid! Je kan makkelijk overal naartoe! Elke les weer zal je progressie maken en leer je nieuwe dingen. Wees trots als iets goed ging en lach erom als het helemaal fout gaat. Van fouten maken leer je het meeste!

 

3) Relax

 

Behoud de rust. Van stressen zal het echt niet beter gaan, believe me. Bedenk je goed: Jij bestuurt de auto. De auto bestuurt jou niet. Begrijp je iets niet meer of ben je iets vergeten? Wees niet bang om het te vragen. Staan je spiegels eigenlijk toch niet helemaal perfect? Pas ze alsnog aan: NO STRESS. 

 

And last but not least, doe je gordel om. Succes!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

May 24, 2019

Please reload

TAGS