Budapest food hotspots!

July 26, 2018

Vier dagen lang fietsen, eten, kletsen, dansen, winkelen, hardlopen en badderen in Budapest. Dat was onze planning voor de citytrip van Eefje en mij. We overnachtten in een Airbnb, ergens in Pest. We hebben echt heerlijk van hotspot naar hotspot gefietst als echte Dutchies. Ben je ook van plan om eens een reisje te maken naar deze leuke stad? Lees dan snel verder over onze aanraders! 

Een dag van tevoren maakten we een Budapest-pagina zodat we ongeveer een idee hadden wat we wilden zien. Daarnaast kwamen we erachter dat je in Hongarije betaalt met Florint (HUF) en dat bedankt 'köszönöm' betekent. De volgende dag stappen we in het vliegtuig en anderhalf uur later ben je in Budapest! 

Ons eerste avondmaal: Hummus bar! Mag dit aub zo snel mogelijk naar Nederland? Dit eten is echt geweldig! Een leuk pluspunt van Hongarije is dat het erg betaalbaar is! Na dit powerfood beklommen we de Gellèrtheuvel met heel mooi uitzicht! Wist je trouwens dat de ene kant van de Donau Buda heet en de andere kant Pest?

De volgende ochtend spring ik uit ons appartementje naar het eiland Margit-sziget om een rondje om het eiland te rennen. Grappig om te bedenken dat hier over een paar weken een mega festival plaatsvindt (Sziget). 8 km en een douche later gaan Eef en ik op de fiets naar de ontbijthotspot: The Goat Herder.  Wat een toptentje is dit! Heerlijke cappuccino's en bircher muesli. Bircher wattes? Alsjeblieft probeer het, echt yummy! Een soort overnight oats met vers fruit!

Wat mij betreft was Gelarto Rosa, oftewel ijsjes in de vorm van een roos, het hoogtepunt van onze hotspots. Helemaal gefascineerd keken Eef en ik hoe de kunstwerkjes gemaakt werden. Daarbij was het ijs echt te lekker! Ik had watermeloen, limoen en hazelnoot. Mooiste ijsje ooit!

Wil je een lekker drankje drinken inclusief uitzicht? Bezoek dan zeker 360 Bar! Budapest staat bekend om super lekkere homemade lemonades, maar ook voor cocktails kan je er terecht! Relaxed muziekje op de achtergrond (live DJ's) en een zonnetje, echt genieten was dit! 

Voor het avondeten gingen we naar Bistro Most. We wilden genoeg energie hebben om uit te gaan deze avond. Een lekker terras en een menukaart zo groot als een krant, dus keuze genoeg! 

We waren klaar voor Club Instant, de bekendste en grootste 'ruin bar' van Budapest. Dit was echt GEWELDIG! Ik had nog nooit zoiets gezien. 4 dancefloors, 6 bars en heel veel ruimtes om te chillen. We kregen de tip om relatief vroeg naar binnen te gaan, omdat er op een gegeven moment een hele lange rij staat. Eenmaal binnen kregen we glitter op ons gezicht en was de sfeer gelijk top. Heerlijke muziek, we hebben een top avond gehad! Hieronder zie je de rij om 03:00!! 

Voor een geweldige brunch (want: uitslapen na Club Instant) ga je zeker langs bij Sonkapult. Eef ging voor de avocado pancakes, ik voor de granola bowl en we deelden de peanutbutter-caramalized banana toast. Die toast was echt een van de lekkerste dingen ever

Typisch iets Hongaars is Kürtőskalács. Eef en ik hebben er lang over gedaan om dit goed uit te kunnen spreken, maar het is gelukt, haha! Het is een soort zoete cake (krokant aan de buitenkant) die je met vanalles kunt vullen, yum! We bestelden het bij Street Cakes, waar 2 aardige meiden ons heel uitgebreid uitlegden welk badhuis ze precies aanraden etc... Ook namen we er 2 (zonder vulling) mee als souvenir voor onze ouders.

And last but definitely not least, ontbijten bij Stuka. Let op, het is erg populair dus het kan er druk zijn. Wij begrijpen die drukte wel, het eten is er namelijk geweldig. We bestelden eerst een verkoelende iced latte en namen de pancakes en havermout. De ober vertelde ons dat Stuka in het Hongaars 'geheim' betekent. Was wederom genieten!

Onze citytrip zat erop en we hebben het zo leuk en lekker gehad! Als je binnenkort naar Budapest gaat, mag je altijd contact met mij opnemen voor nog meer tips! 

 

Liefs,

 

Merel

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black YouTube Icon

STAY UPDATED

POPULAR POSTS

May 24, 2019

Please reload

TAGS