Sport

February 15, 2018

Het leven van een hardloper gaat niet over rozen... Echt, ik ben super blij dat ik deze sport doe en ik geniet er ook heel erg van, maar soms heb je van die momenten dat je denkt: hebben alle hardlopers dit? Dus ik ben heel benieuwd: wie herkent deze 15 situaties ook? 

1. Je besluit je hardloopoutfit aan te gaan doen om te trainen en trekt je kast open. Hoeveel laagjes moet ik in godsnaam aan zodat ik niet bevries tij...

January 8, 2018

Sport-compressiekousen, ooit geprobeerd? In 2017 heb ik ze veel gedragen om verschillende redenen. Ik ben echt enthousiast en tijdens deze winter draag ik ze tijdens elke run!

Korte update

Een paar weken geleden ontving ik het volgende pakketje: twee gloednieuwe CEP Run Compression Socks 2.0. Ik heb ze getest over een langere periode. In het begin was ik nog aan het kwakkelen met pijntjes, maar op dit moment gaat het goed! Ik vo...

September 19, 2017

De sportschool is populairder dan ooit. Nadat je jezelf helemaal in het zweet hebt gewerkt, wil je natuurlijk resultaat zien én voelen. Logisch. Voor deze blogpost heb ik sportdiëtiste Gunilla Boomsma geïnterviewd. Ik ga al jaren bij haar langs. Dus vandaag niet hulp van Merel, maar hulp van Gunilla! 

Hoe werkt dat eigenlijk, spieren opbouwen?

Allereerst moet er getraind worden. Hierdoor ontstaat er spierschade. Als je binnen tw...

September 10, 2017

Benieuwd hoe de week van een topsporter eruitziet? Een volle week met trainingen én meer, klik snel verder!

August 30, 2017

Dat dacht ik dus ook. Hoe moeilijk kan het zijn? Een fiets, een helm en schoenen. Klaar! Toch? Nope. Hier vergiste ik mij in. Er komt heel wat bij kijken voordat je helemaal ready op de fiets zit. Ongeveer een half jaar geleden wilde ik graag een wielrenfiets aanschaffen, aangezien ik interesse heb in een triathlon. Als alternatieve training is fietsen ook perfect. Dus, wat heb je precies nodig?

1) Fiets (duh)

WAT EEN KEUZE. Nie...

July 11, 2017

De welbekende, gevreesde scheenblessure: shin splints. Het is de verzamelnaam voor blessures met betrekking tot de schenen. Het was mijn eerste blessure en ik wil jullie graag tips geven om deze hardnekkige blessure te voorkomen of te genezen. 

Mijn ervaring

Na een heerlijk crossseizoen met o.a. het EK Cross, kwamen de indoorwedstrijden eraan. Na vele bostrainingen werd het tijd om terug te keren naar de baan. Hie...

July 11, 2017

Wat nu?! Al na het zetten van een paar stappen, ontstaat een felle steek in je zij. Even een rondje hardlopen verandert in alleen maar ergernis. Ikzelf heb er ook last van gehad. WAAROM?! dacht ik dan. En nog belangrijker, hoe kom ik ervan af? Al een aantal jaar heb ik er geen last meer van. Zie hier een stappenplan tegen dit vervelende gevoel in je zij:

 1) Maaltijd minimaal 2 uur voor je run

Je maag krijgt in de...

Please reload